- Parlem de proposar als col·legis el consum dels productes locals als menjadors i premiar als quals ho facin bé.
- Les explotacions agràries a Cerdanya estan a precari, igual que els contractes d’arrendament de terres, amb la qual cosa hi ha menys inversió en material per l’explotació i els mitjans són obsolets. Se’ns diu que és un problema general de Catalunya. Pel que fa a la concentració de terres en grans explotacions, se’ns diu que així passa, però que menys que en comarques més grans.
- A la Seu s’ha apostat per una persona per “acompanyar” les noves iniciatives, per fer algun taller de manufactura agrària o bé ramadera. Això no s’ha fet a la Cerdanya i les persones que tenen noves iniciatives, no saben per on començar.
- A Bellver s’ha apostat per un escorxador mòbil, que hi va des del Berguedà, un cop a la setmana, perquè l’escorxador transfronterer d’Ur té unes tarifes molt cares.
- Costa molt trobar carn de poltre a Cerdanya. Puigcerdà, tenint la fira de cavall més potent del sud d’Europa, no ha sigut capaç de posar-se en marxa per comercialitzar la carn de poltre.
- S’ha parlat dels artesans locals de productes alimentaris, com productors de formatge, etc. S’hauria de promocionar que en els mercats (per exemple, en el de Puigcerdà), els posessin tots junts per poder promocionar el producte local.
La Seu d’Urgell, 20 de març del 2025
Deixa un comentari